2021-04-06 13:59:53• hírek • Agerpres

Jó hír: Nézők előtt rendezik majd a júniusi Európa-bajnoksági bukaresti mérkőzéseit

illusztráció / flickr.com / Bogdan Babarelu
illusztráció / flickr.com / Bogdan Babarelu

Tizenháromezer néző vehet részt a labdarúgó Európa-bajnokság romániai mérkőzésein – jelentette be kedden Novák Eduárd.

Az RMDSZ közleménye által idézett ifjúsági és sportminiszter elmondta: a kormány jóváhagyta, hogy az EURO 2020 meccseire visszatérhetnek a nézők a stadionokba.

'Szeretnénk az EURO 2020 házigazdái maradni, hogy élvezhessük ezt a különleges sporteseményt, amelynek társszervezői lehetünk. Ennek feltétele, hogy vállaljuk annak a felelősségét, hogy a nézők egy bizonyos százalékban visszatérhessenek a lelátókra. Az elmúlt napokban több találkozót tartottunk, hogy a legbiztonságosabb forgatókönyvet tudjuk kidolgozni, ezért nagyon jó hír, hogy a kormány elfogadta a javaslatunkat, és a meccseket a nézők jelenlétében tudjuk megszervezni' - nyilatkozta Novák Eduárd.

A kormány által elfogadott határozat elrendeli, hogy az Európa-bajnokság romániai meccseire 25%-ban feltölthessék a lelátókat, vagyis maximum 13 ezer szurkoló vehet részt a mérkőzéseken, természetesen betartva minden egészségügyi előírást. Az UEFA által is elfogadott forgatókönyv szerint a nézőket tesztelni és ellenőrizni fogják a mérkőzések napján, a költségek fedezését az UEFA is támogatni fogja – mutat rá a dokumentum.

A miniszter kiemelte, ez egy történelmi esély a romániai sport számára, hiszen 'most bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk eleget tenni a legmagasabb szintű követelményeknek. Ha sikeresen vesszük ezt a kihívást, precedenst teremthetünk, és növeljük az esélyeinket arra, hogy ezután is szervezhessünk hasonló kaliberű eseményeket.'

A különleges élmény mellett a legfontosabb a szervezők, önkéntesek, nézők és sportolók biztonsága, ezért mindent megtesznek azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsák számukra – mondta még a miniszter az RMDSZ közleménye szerint.

Az Európa-bajnokságra 2021. június 11-e és július 11-e között kerül sor 12 városban: Bukarest (Románia), Baku (Azerbajdzsán), Koppenhága (Dánia), London (Anglia), München (Németország), Budapest (Magyarország), Róma (Olaszország), Amszterdam (Hollandia), Dublin (Írország), Szentpétervár (Oroszország), Glasgow (Skócia) és Bilbao (Spanyolország).

Bukarest a C csoport három mérkőzésének és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

A Nemzeti Arénában kerül sor a következő mérkőzésekre:

  • Ausztria - Észak-Macedónia (június 13., 19 óra)
  • Ukrajna - Észak-Macedónia (június 17., 16 óra),
  • Ukrajna - Ausztria (június 21., 19 óra)

A nyolcaddöntőben az F csoport győztese június 28-án 22 órakor játszik az A, B vagy C csoport harmadik helyezettjével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: